Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Projecten

 • Single Session Therapy voor toegankelijke en persoonlijke geestelijke gezondheidszorg

  Danae Beskers & Maikel Pauw | 31-05-2023

  Birdt Health wil de kloof in de geestelijke gezondheidszorg overbruggen en het verschil maken met een innovatief platform dat toegankelijke en effectieve onlinebehandelingen aanbiedt. Birdt ontwikkelt een platform voor alternatieve transdiagnostische benadering voor ggz-problematieken gebaseerd op het netwerkmodel.

 • Naar een circulaire toekomst met grondstoffen uit papierslib

  Sophie Pahud de Mortanges & Jasper van Hijfte | 22-05-2023

  ​Calciumcarbonaat (CaCO3) is een breed inzetbare en cruciale grondstof. Het wereldwijde marktvolume is bijna 10 miljard kg per jaar. Calciumcarbonaat wordt op grote schaal gebruikt in diverse toepassingen, zoals papier, vloerkleden, keramiek, glas, tandpasta en medicijnen. Aan het eind van de levenscyclus belanden deze producten vaak als afval op vuilstortplaatsen of worden ze verbrand. Hierbij gaat niet alleen het materiaal verloren, maar komt ook veel CO2 vrij die in het calciumcarbonaat aanwezig is. Er is een grote potentie om circulair met deze waardevolle stof om te gaan.

 • Twin Transition dankzij de Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering

  Deniz Seyfeli & Sijmen Verveer | 21-10-2022

  Een coalitie van ruim 70 organisaties heeft in het kader van de ‘Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering’ (NCDD) op 18 oktober 2022 het “Manifest Duurzame Digitalisering” aan de minister van Economische Zaken en Klimaat overhandigd. Het Manifest roept op tot een aanpak waarbij bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en burgers nauw samenwerken om digitalisering in Nederland in duurzame banen te leiden.

 • Een opluchting voor patiënten in Afrika

  Danae Beskers | 01-12-2021

  Door de covid-crisis is de medische handeling van intubatie onlangs veel in het nieuws geweest. Intuberen is het inbrengen van een beademingsbuis (endotracheal tube) via de mond, om zo patiënten die niet zelfstandig kunnen ademen aan beademingsapparatuur te kunnen koppelen. Veilige intubatie is echter niet voor iedereen ter wereld beschikbaar.

 • Het recyclen van PET wat makkelijker maken

  Ezra van den Bosch | 24-09-2021

  Om de Europese klimaatdoelstellingen van 2030 te behalen zal de industrie en maatschappij onafhankelijker moeten worden van fossiele grondstoffen. Hedendaags gebruikte voedselverpakkingen worden echter vrijwel allemaal nog vervaardigd uit fossiele olie. Dit is zonde omdat we veel meer zouden kunnen hergebruiken van het plastic wat in de omloop is.

 • Laagdrempelig van het gas af

  Philip Hoogreef | 26-07-2021

  De komend jaren moet Nederland in hoog tempo van het gas af – om aan de doelstellingen uit het Klimaatakkoord te voldoen moeten er zo’n 200.000 huizen per jaar worden voorzien van een gasloze warmtevoorziening. Met name de vele bestaande rijwoningen in Nederland van voor de jaren ’90 zijn niet geschikt voor warmtebronnen als een warmtepomp. Om van het gas af te gaan zijn daardoor momenteel hoge investeringen nodig aan de radiatoren en isolatie, en is er vaak een grote, luidruchtige buitenunit nodig.

123