Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Projecten

 • Werken bij Innofunding

  Innofunding | 01-11-2023

  Bij Innofunding werk je op het kruisvlak van strategieconsultancy en financiering van innovatie. Met een gepassioneerd team van ingenieurs en economen helpen wij een breed scala aan nieuwe technologieën te realiseren en op te schalen.

 • Aardappelzetmeel als bouwsteen voor groene chemie

  Richard Mous & Sophie Pahud de Mortanges | 01-11-2023

  Rodenburg Groep is een familiebedrijf dat al sinds de jaren ‘40 producten maakt uit afvalstromen van de aardappelindustrie. Tot op heden gebruikt het bedrijf nog altijd voornamelijk zetmeel uit aardappelen als materialenbron voor haar producten. Waar Rodenburg oorspronkelijk haar producten voornamelijk als veevoer verkocht, is de focus in de afgelopen 20 jaar komen te liggen op de ontwikkeling en de productie van bio-based polymeren alsook platformmoleculen.

 • Single Session Therapy voor toegankelijke en persoonlijke geestelijke gezondheidszorg

  Danae Beskers & Maikel Pauw | 31-05-2023

  Birdt Health wil de kloof in de geestelijke gezondheidszorg overbruggen en het verschil maken met een innovatief platform dat toegankelijke en effectieve onlinebehandelingen aanbiedt. Birdt ontwikkelt een platform voor alternatieve transdiagnostische benadering voor ggz-problematieken gebaseerd op het netwerkmodel.

 • Naar een circulaire toekomst met grondstoffen uit papierslib

  Sophie Pahud de Mortanges & Jasper van Hijfte | 22-05-2023

  Calciumcarbonaat (CaCO3) is een breed inzetbare en cruciale grondstof. Het wereldwijde marktvolume is bijna 10 miljard kg per jaar. Calciumcarbonaat wordt op grote schaal gebruikt in diverse toepassingen, zoals papier, vloerkleden, keramiek, glas, tandpasta en medicijnen. Aan het eind van de levenscyclus belanden deze producten vaak als afval op vuilstortplaatsen of worden ze verbrand. Hierbij gaat niet alleen het materiaal verloren, maar komt ook veel CO2 vrij die in het calciumcarbonaat aanwezig is. Er is een grote potentie om circulair met deze waardevolle stof om te gaan.

 • Twin Transition dankzij de Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering

  Deniz Seyfeli & Sijmen Verveer | 21-10-2022

  Een coalitie van ruim 70 organisaties heeft in het kader van de ‘Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering’ (NCDD) op 18 oktober 2022 het “Manifest Duurzame Digitalisering” aan de minister van Economische Zaken en Klimaat overhandigd. Het Manifest roept op tot een aanpak waarbij bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en burgers nauw samenwerken om digitalisering in Nederland in duurzame banen te leiden.

 • Een opluchting voor patiënten in Afrika

  Danae Beskers | 01-12-2021

  Door de covid-crisis is de medische handeling van intubatie onlangs veel in het nieuws geweest. Intuberen is het inbrengen van een beademingsbuis (endotracheal tube) via de mond, om zo patiënten die niet zelfstandig kunnen ademen aan beademingsapparatuur te kunnen koppelen. Veilige intubatie is echter niet voor iedereen ter wereld beschikbaar.

1234