Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Projecten

Elektrisch aangedreven Jaguar XJ6L

Sijmen Verveer | 03-05-2019

Met sommige klanten gaan wij een stap verder dan slechts het voorzien van subsidie en eventueel binden aan andere samenwerkingspartners. Terugkerende klant New Electric is een start-up die o.a. auto’s ombouwt tot een elektrische aandrijving. Zo ook in het geval van Innofunding’s Jaguar XJ6L uit 1997, een youngtimer welke in samenwerking met New Electric is omgebouwd en nu voorzien van een volledig elektrische aandrijving. 

De passie van Innofunding ligt in de strategie voor en het financieren van innovaties rondom circulaire en energietransities. Zo ondersteunen we tientallen bedrijven op het gebied van nul-emissie personenvervoer en transport over de weg en over het water. Eén van onze relaties is New Electric, een start-up die auto’s, vrachtwagens en binnenvaartschepen ombouwt naar volledig elektrische aandrijving (eventueel uitgebreid met een brandstofcel op waterstof). 

De innovatieve prototype aandrijflijn in Innofunding’s youngtimer, een Jaguar XJ6L uit 1997, is uiteraard voorzien van verschillende ontwikkelsubsidies. Op deze wijze hergebruiken we een stalen carrosserie met een nul-emissie aandrijving en ‘second life’ Tesla-batterijen, zodat we tot 75% besparen op de CO2-uitstoot van de productie van een nieuwe elektrische auto. Het project vormt de basis voor een nieuwe ombouwfabriek en voor een second-life batterijenfabriek, waardoor we ons Nederlandse wagenpark kunnen gaan vergroenen zonder de oude voertuigen weg te hoeven gooien.

Zie ook:
www.newelectric.nl