Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
31

Subsidieprogramma voor Innovatief en Duurzaam MKB in Groningen krijgt vervolg

Op 23 mei 2013 sloot de provincie Groningen het loket voor aanvragen voor het subsidieprogramma Innovatief en Duurzaam MKB. De regeling was een groot succes: het subsidieplafond van € 2,74 werd volledig opgebruikt. In 2015 zal een nieuw programma worden gestart, waarbij de subsidievoorwaarden waarschijnlijk zullen worden aangepast.

Met het programma wil de provincie zichzelf profileren als innovatie- en duurzaamheidregio. Daarnaast zijn vernieuwende projecten voor Groninger MKB-bedrijven belangrijk in de ontwikkeling naar een duurzame bedrijfsvoering. Het geheel is tot stand gekomen in samenwerking met VNO-NCW Noord, MKB-Nederland Noord en Groninger ondernemers. Daarnaast zijn Energy Valley, NOM (Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland) en Koninklijke Metaalunie betrokken bij de ontwikkeling van het programma.

De subsidie wordt verstrekt aan alle Groningse MKB-bedrijven, met uitzondering van de detailhandel. Voorbeelden van eerder gefinancierde projecten vanuit dit programma zijn door de provincie in een brochure samengevat.

Terug naar overzicht