Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
31

Minister Schippers Van VWS verlengt subsidieverlening Geneesmiddelenbulletin en Medicijnbalans

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zet de subsidie voor het Geneesmiddelenbulletin en Medicijnbalans met twee jaar voort. Gezien de specifieke functie die de twee voorzieningen vervullen, past het bij de verantwoordelijkheid van de overheid om ze financieel te blijven ondersteunen. De minister schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer over de farmacotherapeutische informatievoorziening. Van beide partijen wordt in deze periode wel gevraagd, nadrukkelijker de samenwerking te zoeken met het Farmacotherapeutisch Kompas, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en het Lareb. Ook moet informatie beter vindbaar worden ontsloten.

Het Geneesmiddelenbulletin verstrekt onafhankelijke en objectieve informatie over geneesmiddelen aan iedereen die deze voorschrijft, aflevert of gebruikt. De werkwijze van het Geneesmiddelenbulletin kenmerkt zich door de kritische houding ten opzichte van de informatie die door de experts geleverd wordt.

MedicijnBalans is een programma van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en richt zicht op het stimuleren van de discussie over de meerwaarde van nieuwe geneesmiddelen waarvoor nog geen (Nederlandse) richtlijnen bestaan. Hiermee ondersteunt MedicijnBalans artsen om een onderbouwde keuze te maken voor een nieuw geneesmiddel en hen te stimuleren deze middelen doelmatig voor te schrijven.

Klik hier voor de Kamerbrief over de farmacotherapeutische informatievoorziening.

Terug naar overzicht