Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
31

EFRO Noord-Nederland ingediend bij Europese Commissie

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft op 24 oktober 2014 een nieuwe versie van het Operationeel Programma EFRO voor Noord-Nederland (OP EFRO) 2014-2020 ter goedkeuring ingediend bij de Europese Commissie. Hiermee is het proces naar verwachting in de laatste fase beland. Goedkeuring vindt waarschijnlijk in december van dit jaar plaats. Vervolgens kan dan in januari 2015 gestart worden met een eerste Tender voor valorisatie en innovaties binnen het MKB. Alle actuele informatie over dit nieuwe programma en de te verwachten Tender van januari 2015 is te vinden op een speciale pagina van SNN.

Het OP EFRO Noord-Nederland richt zich op twee grote thematische doelstellingen: innovatie binnen het MKB en een koolstofarme economie. Binnen het thema Innovatie zijn drie specifieke doelen vastgesteld: het versterken van human capital, het stimuleren van kennisontwikkeling en het aanjagen van daadwerkelijke innovaties. Het Noorden zet binnen het thema koolstofarme economie in op één specifiek doel: het vergroten van het aandeel innovaties in Noord-Nederland dat specifiek is gericht op de reductie van uitstoot van broeikasgassen.

Voor de periode 2014-2020 wordt vanuit EFRO € 103,5 miljoen beschikbaar gesteld voor het aanjagen van innovaties binnen het noordelijke midden- en kleinbedrijf. Dit bedrag is exclusief cofinanciering door het Rijk en de noordelijke provincies.

Terug naar overzicht