Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
31

WBSO aanvraagsoftware 2014 beschikbaar

Ondernemers die voor hun R&D-werkzaamheden die starten in januari 2014 WBSO/RDA willen aanvragen, kunnen vanaf vandaag hun aanvraag indienen. De aanvraag moet uiterlijk 30 november 2013 worden ingediend. Zelfstandigen kunnen tot en met 31 december 2013 een WBSO/RDA-aanvraag indienen voor R&D-werkzaamheden die starten op 1 januari 2014.

Doel van de regeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is het bevorderen van innovatie (speur- en ontwikkelingswerk, (S&O)) in het bedrijfsleven door middel van een tegemoetkoming in de loonkosten. De tegemoetkoming wordt op de volgende manier geregeld:
1.Een tegemoetkoming in de loonkosten die gemoeid zijn met S&O in de vorm van een vermindering van de af te dragen loonheffing;
2.Een aftrek S&O voor zelfstandige ondernemers;
3.Een extra tegemoetkoming voor startende ondernemers of ondernemingen.

Doel van de regeling Research & Development Aftrek (RDA) is om speur- en ontwikkelingswerk (S&O) bij het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren. Met de RDA kunnen aan R&D-gerelateerde investeringen in bedrijfsmiddelen en de bijbehorende exploitatiekosten in mindering worden gebracht op de fiscale winst. Hierbij kunt u denken aan investeringen in machines, materialen of uitbestede kosten zoals de bouw van een prototype.

Terug naar overzicht