Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
31

Vanaf maart 2014 subsidie voor Gezond Schoolplein mogelijk

Vanaf medio maart 2014 kunnen scholen ondersteuning aanvragen bij het realiseren van een 'Gezond Schoolplein', dat geschikt is als buitenlokaal en aantrekkelijk voor de wijk. De schoolpleinen zullen samen met partners uit de wijk en de betreffende gemeente worden ontwikkeld. De ondersteuning bestaat, naast een financiële bijdrage van € 50.000 voor de aanleg en oplevering, uit begeleiding en ondersteuning op het gebied van onderhoud, inzet van activiteiten en communicatie.

De open inschrijving sluit in juni 2014. De selectie van scholen vindt plaats op basis van een in te vullen vragenlijst. Uit alle inschrijvingen worden 40 tot 50 scholen geselecteerd, die in de periode 2014-2016 een Gezond Schoolplein kunnen gaan realiseren. Indien er meer aanvragen binnenkomen, dan er budget beschikbaar is, worden scholen op basis van de ingevulde vragenlijst geselecteerd. Daarnaast wordt er gestuurd op spreiding en dat minimaal een derde van de scholen zich bevindt in een JOGG-wijk en/of achterstandswijk.

De coördinatie en uitvoering van het project wordt verzorgd door Jantje Beton, het RIVM, de PO Raad, de VO Raad, het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) en de MBO Raad.

Terug naar overzicht