Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
31

NWO MaGW wil geen voorselectie in Vidi 2013 ronde

Het Gebiedsbestuur Maatschappij- en Gedragswetenschappen (MaGW) van NWO heeft besloten om in de Vidi ronde van 2013 geen voorselectie toe te passen, maar alle aanvragen volledig te laten beoordelen.
Een volledige beoordeling houdt in dat alle aanvragen in de ronde naar externe referenten worden gestuurd en de aanvragers de gelegenheid krijgen een weerwoord te geven op de referentencommentaren. Het voordeel van een volledige beoordeling is dat de kwaliteit van de beoordeling toeneemt en ook de kwaliteit van de ingediende aanvragen bij MaGW beter in beeld gebracht kan worden. Wel wordt er een groter beroep gedaan op het onderzoeksveld voor het schrijven van referentenrapporten. MaGW zal het verloop van de procedure nauwgezet volgen en voor volgende rondes opnieuw de afweging maken of de voordelen opwegen tegen de grotere belasting van het veld.

De Vernieuwingsimpuls Veni, Vidi, Vici is een competitief programma dat talentvolle en creatieve onderzoekers een persoonsgebonden financiering biedt. De Vernieuwingsimpuls richt zich op de toekomstige topgroep van wetenschappelijk onderzoekers. Het financieringsinstrument maakt het mogelijk onderzoek naar eigen keuze te doen. Zo krijgt vernieuwend onderzoek een impuls en wordt de doorstroom bij wetenschappelijk onderzoeksinstellingen bevorderd.

Terug naar overzicht