Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
31

NWO-oproep Klimaatrobuuste productiesystemen en waterbeheer

NWO heeft de oproep 'Klimaatrobuuste productiesystemen en waterbeheer' gepubliceerd.

In het kader van de oproep kunnen interdisciplinaire consortia van kennisinstellingen, publieke en private partners voorstellen indienen, waarin onderzoek naar land- en tuinbouwproductiesystemen, water- en bodemsystemen en de maatschappelijke aspecten van de innovaties worden gecombineerd.

Het doel van dit programma is het ontwikkelen van kennis voor klimaatrobuuste land- en tuinbouwproductiesystemen in samenhang met onderzoek naar de effecten van waterkwaliteit, -schaarste en -overschot. De uitkomsten van het onderzoek moeten innovatieve en integrale oplossingen voor klimaatbestendige agrarische productie passend binnen de regionale bodem- en watersystemen mogelijk maken, daarbij rekening houdend met maatschappelijke uitdagingen, transities, impact en draagvlak.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een hoofdaanvrager en één of meer medeaanvragers. Naast de hoofd- en medeaanvrager(s) bestaat een consortium altijd uit twee of meer cofinanciers. Daarnaast kunnen andere private en/of publieke partijen deelnemen aan het consortium als samenwerkingspartners. Voor alle deelnemers geldt dat zij een actieve rol dienen te spelen bij het formuleren van de onderzoeksvragen en bij de opzet en de uitvoering van het project.

Voor de oproep is een budget van € 6 miljoen beschikbaar. Financiering kan worden aangevraagd voor onderzoeksvoorstellen met een totale omvang van minimaal € 1 miljoen en maximaal € 1,5 miljoen. NWO financiert maximaal 90% van de totale projectomvang, minimaal 10% van de financiering wordt ingebracht via cofinanciering. Deze cofinanciering mag zowel in-cash als in-kind geleverd worden. Minimaal 50% van de totale cofinanciering moet van private oorsprong zijn.

De maximale looptijd van een project is zes jaar.

Vooraanmeldingen kunnen tot en met 26 januari 2021, 14.00 uur worden ingediend. De deadline voor het indienen van volledige aanvragen is 20 mei 2021, 14.00 uur.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/enw/kennis-en-innovatie-convenant-kic/klimaatrobuuste-productiesystemen-en-waterbeheer/klimaatrobuuste-productiesystemen-en-waterbeheer.html

Terug naar overzicht