Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
31

NWO-oproep Smart Industry 2019 gepubliceerd

NWO heeft de oproep Smart Industry 2019 gepubliceerd. Op basis van dit programma financiert NWO inzichtgevend en innovatief onderzoek op het gebied van slimme producten en diensten, die industriële en productsystemen toekomstrijp maken.

Specifieke multidisciplinaire onderzoeksonderwerpen in dit programma liggen op het snijvlak van personalisatie, big data, autonome systemen, slimme systemen en slimme apparatuur. Het beschikbare budget voor de oproep bedraagt € 4,1 miljoen?.

De oproep richt zich op enkele onderwerpen die in het Smart Industry roadmap zijn beschreven, te weten:

  • Mass customization/use-based adaptation;
  • Human Centered Technology/Human Technology Interaction;
  • Digital Twin;
  • Cyber Physical Systems;
  • (Trusted) data sharing;
  • Advanced Manufacturing;
  • Robotics.


Alle projecten moeten een duidelijke multidisciplinaire samenwerking zijn, die steunt op zowel de creatieve industrie, de High Tech Systemen en Materialen community en de Data Science/big data community. Publiek-private samenwerking is vereist.

De financiering kan aangevraagd worden door onderzoekers verbonden aan een Nederlandse universiteit, NWO-instituut of een door NWO erkende kennisinstelling. De hoofdaanvrager moet een aanstelling hebben voor minimaal de looptijd van het aanvraagproces en de duur van onderzoek waarvoor de financiering wordt aangevraagd. Daarnaast kunnen HBO-onderzoekers aansluiten als mede-aanvrager. Tevens kunnen onder bepaalde voorwaarden buitenlandse onderzoekers participeren.

Er kan per project maximaal € 750.000 NWO-financiering worden aangevraagd voor academisch onderzoek. Bovendien is er een 'top-on' subsidie tot maximaal € 100.000 per project mogelijk voor participatie van HBO-onderzoekers. Er is minimaal 15% in-cash en minimaal 30% totaal (in-cash en in-kind) cofinanciering nodig om in aanmerking te komen voor NWO-financiering.

De deadline voor het indienen van een Expression of Interest is 27 juni 2019. De deadline voor het indienen van een volledige aanvraag is 19 september 2019.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/ttw/smart-industry/smart-industry-2019---si2019.html

Terug naar overzicht