Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
31

Inschrijving oriëntatiereis Mondriaanfonds 2013 geopend

Het Mondriaan Fonds organiseert jaarlijks een oriëntatiereis voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars uit de beeldende kunst naar buitenlandse regio's die in opkomst zijn en interessante ontdekkingskansen bieden. Van 13 t/m 26 oktober 2013 is het reisdoel Estland, Litouwen, Polen, Slowakije en Hongarije. Belangstellenden kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden.

De reis wordt in samenwerking met het Belgische BAM Instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst, de Danish Arts Agency en de Zwitserse Pro Helvetica georganiseerd. In totaal nemen ongeveer 16 personen deel aan de reis. Hiervan worden door het Mondriaan Fonds 7 deelnemers uit Nederland geselecteerd: maximaal 5 bemiddelaars en 2 beeldend kunstenaars. Het Mondriaan Fonds is hoofdfinancier van de reis voor de Nederlandse deelnemers. Inbegrepen zijn de reis- en verblijfskosten (hotel en ontbijt) en enkele gezamenlijke lunches en diners. Van de deelnemers wordt een eigen bijdrage van € 750 gevraagd.

De deelnemers moeten rekening houden met een zeer intensief programma en met een inzet die verder reikt dan de reis zelf. Voorafgaand, tijdens en na afloop van de reis wordt van de deelnemers verwacht dat zij presentaties geven over hun werkzaamheden, deelnemen aan discussies en de verworven kennis voor het vakgebied toegankelijk maken, bijvoorbeeld door het maken van een verslag.

Terug naar overzicht