Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
31

Regeling landbouwtelling en gecombineerde opgave 2015 gepubliceerd

Vanaf 1 april tot en met 15 mei 2015 kunnen agrarische ondernemers de Gecombineerde opgave 2015 indienen. Ruim 81.000 relaties ontvangen een uitnodiging om deze digitaal te versturen via mijn.RVO.nl. Nieuw in 2015 is dat u in de Gecombineerde opgave niet alleen een aanvraag doet voor de uitbetaling van betalingsrechten, maar ook voor de toewijzing van nieuwe betalingsrechten. Daarnaast zijn er nieuwe vragen over mestopslag en huisvesting. Agrarische ondernemers met runderen, varkens, schapen, geiten, kippen en / of eenden moeten naast de Gecombineerde opgave ook het formulier Diergezondheidsfonds invullen.

In 2015 staat de perceelregistratie los van de Gecombineerde opgave. Registratie vindt voortaan plaats in de applicatie Mijn percelen. Een overzicht van de gegevens wordt verstrekt via de Gecombineerde opgave, die alleen nog maar hoeft te worden bevestigd of aangepast. Het is daarom van belang dat de percelen correct geregistreerd staan, voordat de opgave wordt ingevuld. Dit kunt u doen op de pagina Percelen registreren. Onder het tabblad 'Raadplegen' is te zien hoe uw percelen geregistreerd zijn.

De Gecombineerde opgave is een jaarlijkse opgave voor agrarisch ondernemers. Met deze opgave leveren zij gegevens aan voor de landbouwtelling, de mestwetgeving en een aantal subsidies. Ook kunnen ondernemers hierin uitbetaling aanvragen van betalingsrechten en de subsidie voor agrarisch natuurbeheer.

Terug naar overzicht