Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
31

Oproep voor Galenus Geneesmiddelenprijs en Researchprijs (€ 5.000)

De Stichting Galenusprijs Nederland kent jaarlijks twee prijzen toe. De Galenus Geneesmiddelenprijs beloont het meest betekenisvolle en innovatieve geneesmiddel voor humaan gebruik. De Galenus Researchprijs bekroont een onderzoeker, die wetenschappelijk onderzoek heeft verricht dat van grote betekenis is voor en direct betrekking heeft op fundamenteel of klinisch geneesmiddelenonderzoek. Voor beide prijzen kunnen onderzoekers worden aangemeld tot en met 21 mei 2015.

De Galenus Geneesmiddelenprijs bestaat uit een gouden medaille. Deze prijs beloont het meest betekenisvolle en innovatieve geneesmiddel voor humaan gebruik dat tussen 1 januari 2014 en 31 december 2014 in Nederland in de handel werd gebracht. Het geneesmiddel dient uiterlijk drie jaar voor de introductie een Nederlandse dan wel een Europese handelsvergunning te hebben gekregen. Het geneesmiddel dient tevens voor alle patiënten ter beschikking te staan.

De Galenus Researchprijs bestaat uit een gouden medaille en een geldprijs ter waarde van € 5.000. De Galenus Researchprijs bekroont een wetenschappelijk onderzoek dat van grote betekenis is voor en direct betrekking heeft op fundamenteel of klinisch geneesmiddelenonderzoek. Daarbij gaat het om een onderzoek dat inzake omvang en relevantie aanzienlijk uitstijgt boven werk verricht in het kader van een promotie.

Daarnaast bestaat ook de Internationale Galenusprijs. Deze wordt tweejaarlijks uitgereikt door een internationale jury. Alle winnaars van een nationale Galenus Geneesmiddelenprijs dingen automatisch mee naar deze hoogste onderscheiding voor farmacotherapie ter wereld.

Terug naar overzicht