Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
31

Oproep voor Dr. Saal van Zwanenberg Prijs voor geneesmiddelenonderzoek (€ 25.000)

Tot 1 juli 2015 kunnen voordrachten worden ingediend voor de Dr. Saal van Zwanenberg Prijs. Deze prijs wordt eenmaal in de twee jaar uitgereikt als ereprijs aan een onderzoeker die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van onderzoek, dat direct of indirect heeft geleid tot de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen of de processen die daar rondom plaatsvinden. Het betreft hier de volle breedte van het geneesmiddelonderzoeksveld: ‘van molecuul tot klinische toepassing’.

De prijs wordt aan één onderzoeker toegekend en is bedoeld voor Nederlanders of voor buitenlanders die hun onderzoek hebben uitgevoerd aan Nederlandse instellingen van onderwijs en/of onderzoek. De prijs heeft een waarde van € 25.000.

De Dr. Saal van Zwanenberg Prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1964. Recente winnaars zijn Prof. dr. B. Olivier (2012), Prof. dr. J.H. Beijnen (2010), Prof. dr. B. Leufkens (2008), Prof. dr. A. Osterhaus (2004), Prof. dr. D.J.A. Crommelin en Prof. dr. D. Meijer (2002) en mevr. Prof. dr. D.S. Postma (2000).

Terug naar overzicht