Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
31

Investering van ruim € 80 miljoen in stedelijke bereikbaarheid van Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant, het Rijk, de steden Breda, Helmond, Eindhoven en 's-Hertogenbosch en marktpartijen investeren gezamenlijk voor € 80 miljoen in een betere, stedelijke bereikbaarheid van de provincie Noord-Brabant. Maatregelen zijn het aanbieden van goede reisalternatieven buiten de spits en het oplossen van bestaande knelpunten in de infrastructuur.

Zo wordt het programma Beter Benutten, waarmee landelijk sinds 2011 slimme en innovatieve reisalternatieven worden aangeboden, in Noord-Brabant voortgezet met het programma 'Beter Benutten Vervolg'. Verder wordt er opnieuw geïnvesteerd in concrete projecten, met de focus op de stedelijke bereikbaarheid, efficiënter goederenvervoer en Intelligente Transport Systemen.

Het totale maatregelenpakket wordt voor € 40 miljoen gefinancierd vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De regionale overheden en het bedrijfsleven leggen € 40 miljoen bij.
Met de maatregelen worden specifieke knelpunten in de Brabantse steden aangepakt, wordt het gebruik van fiets en OV gestimuleerd en worden werkgevers via het Brabants Mobiliteitsnetwerk nadrukkelijk betrokken om de steden beter bereikbaar te maken.

Terug naar overzicht