Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
31

Steun voor toegankelijke bushaltes in Noord-Holland Noord

Het doel van deze onlangs al aangekondigde nieuwe regeling is het verbeteren van de toegankelijkheid van het openbaar vervoer in Noord-Holland voor mindervalide reizigers, door het stimuleren van de aanleg van nieuwe bushaltes in Noord-Holland Noord (Alkmaar en omstreken, Kop van Noord-Holland en West-Friesland).

Subsidie kan worden aangevraagd door gemeenten in de regio Noord-Holland Noord, waar vanwege de start van het nieuwe Vervoerplan in juli 2024 nieuwe bushaltes moeten worden gerealiseerd. Subsidie kan worden aangevraagd voor de aanleg van nieuwe bushaltes in Noord-Holland Noord, conform de toegankelijkheidseisen genoemd in de CROW publicatie nr. 337, Richtlijn Toegankelijkheid uit 2014.

De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten tot maximaal € 50.000 per eenzijdige bushaltelocatie. Subsidies van minder dan € 5000 worden niet verstrekt.

Aanvragen kunnen van 1 februari 2024 tot en met 15 maart 2024 (vóór 17:00 uur) worden ingediend bij de provincie Noord-Holland en worden behandeld op volgorde van ontvangst. In totaal is een budget van € 1 miljoen te verdelen.

Terug naar overzicht