Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
31

Steun voor innovatieve landbouw in Limburg

De openstelling vindt plaats in het kader van de Verordening Europese Landbouwsubsidies 2023-2027 Provincie Limburg (NSPLI). Voor de openstelling wordt vanuit de Europese Unie en het GLB-programma (Gemeenschappelijk Landbouwbeleid) samen € 2,2 miljoen beschikbaar gesteld. De provincie Limburg doet hier nog een extra investering bovenop van ongeveer € 1,5 miljoen. Met deze bedragen willen de overheden agrariërs ondersteunen én ervoor zorgen dat investeringen positief bijdragen aan de lucht- en waterkwaliteit, bodemgesteldheid en dierenwelzijn.

Subsidie is beschikbaar voor investeringen die bijdragen aan het verdienvermogen van de boer én die tegelijkertijd bijdragen aan een betere kwaliteit van bodem, water, lucht of dierenwelzijn. Er is een lijst van investeringen die in aanmerking komen voor subsidie. Landbouwers tot en met 40 jaar kunnen een subsidiepercentage van 55% ontvangen, voor andere landbouwers geldt een subsidiepercentage van 40%.

Meer informatie over de subsidiemogelijkheden en de voorwaarden komt binnenkort beschikbaar na de officiële publicatie van het openstellingsbesluit in het Provinciaal Blad.

Zie ook: https://www.limburg.nl/actueel/nieuws/nieuwsberichten/2024/januari/geld-innovatieve-landbouw-limburg/

Terug naar overzicht