Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
31

Ruim € 22 miljoen subsidie voor een leven lang ontwikkelen

De subsidie is bestemd voor zeventien projecten waarvoor aanvragen zijn ingediend tijdens de eerste subsidieronde, die heeft gelopen van 2 oktober 2023 tot en met 16 oktober 2023. Het gaat om elf grote projecten met een subsidie van maximaal € 2 miljoen en zes kleine projecten met een maximale subsidie van € 125.000.

De gehonoreerde projecten zijn gericht op samenwerkingen tussen de arbeidsmarkt en het onderwijs, specifiek als het gaat om opleiden van vakmensen voor de transitie naar schonere energie en grondstoffen. Hiermee geven de projecten een impuls aan het samen innoveren, leren, scholen en werken van onderwijs en bedrijfsleven. Het versnelt ook het ontwikkelen van de juiste vaardigheden voor de vraag van de regionale arbeidsmarkt, met name door de inzet van om- en bijscholing.

Kijk voor meer informatie – inclusief een samenvatting van alle toegekende projecten – op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2024/01/30/kabinet-investeert-%E2%82%AC-22-miljoen-in-leven-lang-ontwikkelen-vanuit-groeifonds

Meerdere aanvraagronden
In de tweede ronde van het Nationaal Groeifonds heeft het kabinet bekendgemaakt dat het bijna € 400 miljoen investeert in het voorstel voor de Nationale LLO-Katalysator. OCW heeft hiervoor in juli 2023 de twee genoemde subsidieregelingen gepubliceerd met meerdere aanvraagronden. Van 1 april 2024 tot en met 15 april 2024 opent de tweede aanvraagronde voor beide subsidieregelingen.

Terug naar overzicht