Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
31

Opnieuw steun voor huisvesting grote gezinnen statushouders

Dat heeft minister De Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) laten weten in een brief aan de Tweede Kamer over het beter benutten van de bestaande woningvoorraad.

De gemiddelde woningcorporatiewoning is vaak niet ruim genoeg voor grote gezinnen onder de statushouders voor wie gemeenten een woning zoeken. De Regeling specifieke uitkering huisvesting grote gezinnen vergunninghouders helpt gemeenten om sneller woningen geschikt te maken door bijvoorbeeld een object aan te passen of om te bouwen. Er is een subsidie van maximaal € 35.000 per woning beschikbaar voor woningen voor zeven tot negen personen en maximaal € 50.000 per woning voor gezinnen vanaf tien personen.

De regeling heeft van 3 juli 2023 tot en met 1 november 2023 opengestaan voor het indienen van aanvragen. Tijdens deze eerste openstelling is voor circa € 1,3 miljoen subsidie aangevraagd. Het voor 2023 beschikbare budget van € 3,5 miljoen is dus lang niet volledig benut. De evaluatie moet boven water brengen waaraan dat ligt, zodat de regeling kan worden aangepast voor de tweede openstelling. De data van deze openstelling zijn nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op: https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/brieven_regering/detail?id=2024Z01430&did=2024D03266

Terug naar overzicht