Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
31

Nieuwe subsidie voor mkb in Gronings aardbevingsgebied

Het doel van de nieuwe regeling is om mkb-ondernemingen in het Groningse aardbevingsgebied te ondersteunen wanneer zij kennisvragen hebben die geheel of in belangrijke mate veroorzaakt worden door aardbevingsschade of te treffen versterkingsmaatregelen aan gebouwen waarin de mkb-ondernemingen gehuisvest zijn.

Subsidie kan worden aangevraagd door mkb-ondernemingen, gehuisvest in een gebouw:

  • met aardbevingsschade; of
  • waaraan versterkingsmaatregelen getroffen moeten worden.

Subsidie kan worden aangevraagd voor advies van één of meerdere deskundigen over één of meer juridische, bouwkundige, planologische, technisch-inhoudelijke, sociaal-emotionele of bedrijfseconomische kennisvragen. Het moet hierbij gaan om kennisvragen die naar het oordeel van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen geheel of in belangrijke mate veroorzaakt worden door aardbevingsschade of te treffen versterkingsmaatregelen aan gebouwen waarin de mkb-ondernemingen gehuisvest zijn.

Een te ondersteunen advies moet door een deskundige beroepsmatig worden uitgebracht in het kader van een door aanvrager uit te voeren project dat ten minste bestaat uit één van de volgende onderdelen:

  • het uitvoeren van schadeherstel aan het gebouw waarin de aanvrager gehuisvest is;
  • het uitvoeren van versterkingsmaatregelen aan het gebouw waarin de aanvrager gehuisvest is;
  • het realiseren van investeringen in de mkb-onderneming van aanvrager;
  • overname of overdracht van de mkb-onderneming van aanvrager.

De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten en maximaal € 10.000.

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend bij de provincie Groningen. Het voor 2024 beschikbare subsidieplafond van € 1 miljoen wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van volledige aanvragen.

Terug naar overzicht