Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
31

Oproep voor EIB-toernooi gericht op stimuleren sociale innovaties

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een oproep tot het indienen van voorstellen gepubliceerd voor de negende editie van het 'Social Innovation Tournament'.

Dit toernooi stimuleert innovatieve ideeën en beloont initiatieven met sociale impact en impact op het milieu. Dit kunnen projecten zijn op allerlei gebieden, variërend van onderwijs, gezondheidszorg en het scheppen van banen, tot nieuwe technologieën, systemen en processen.

In totaal zijn er dit jaar weer vier prijzen beschikbaar: twee in de categorie Algemeen, en twee in de categorie Uitzonderlijke Prestaties, voor projecten die gericht zijn op het milieu (met speciale nadruk op biodiversiteit en behoud van ecosystemen). Winnende projecten in beide categorieën worden beloond met een 1e en 2e prijs van respectievelijk € 50.000 en € 20.000.

Degenen die willen meedingen naar de prijzen kunnen hun voorstellen tot en met 4 maart 2020 (23:59 uur) indienen bij het EIB-Instituut.

Kijk voor meer informatie op: http://institute.eib.org/programmes/social/social-innovation-tournament/ en https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?uri=uriserv:OJ.C_.2020.032.01.0018.01.NLD&toc=OJ:C:2020:032:TOC

Terug naar overzicht