Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
30

€ 63 miljoen voor laatste call CIP Intelligent Energy for Europe (IEE)

De Europese Commissie (EC) zal de - voorlopig - laatste call van het CIP IEE-II programma eind december 2012 publiceren. IEE-II heeft voor Europese projecten drie actiegebieden en een combinatie van deze onderdelen, de zogenoemde integrated initiatives:
• SAVE - het verbeteren van energie-efficiëntie;
• ALTENER - het stimuleren van duurzame energiebronnen;
• STEER - ondersteuning voor energieaspecten in transport.   
De integrated initiatives omvatten projecten die in meer dan één actieterrein thuishoren. 

Daarnaast is er de mogelijkheid om onder Mobilising Local Energy Investment een subsidie aan te vragen voor Project Development Assistance. De hoofdaanvrager moet een gemeente, een provincie of een andere publieke instelling zijn. De subsidie wordt verstrekt voor het inhuren van technisch personeel. Alleen projecten die “bankable” zijn en gelinkt zijn aan de Sustainable Energy Action Plan van een Nederlandse gemeente komen in aanmerking. Met de ontvangst van deze Project Development Assistance committeert de aanvrager zich aan een investering die minimaal het 15-voud is van de PDA. Projecten dienen een sterke bijdrage te leveren aan de EU doelstelling voor 2020.

De projectdduur is maximaal 36 maanden. Indienen verloopt volgens een één stapsprocedure. De call sluit naar verwachting in mei 2013.

Terug naar overzicht