Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
30

Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen publiceert inleverdata 2015

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleert zij bijzondere initiatieven en talent. De afdeling Groningen heeft nieuwe deadlines gepubliceerd voor het indienen van aanvragen in 2015: 9 februari, 11 mei, 10 augustus en 26 oktober.

Het Cultuurfonds onderscheidt zes werkterreinen waarop het actief wil zijn: geschiedenis en letteren, beeldende kunst, theater en muziek, monumentenzorg, natuur en beurzen. In het algemeen geldt dat het Cultuurfonds alleen bijzondere projecten (en een beperkt aantal investeringen) ondersteunt. Projecten dienen, naar het oordeel van het fonds inhoudelijk bijzonder en kwalitatief waardevol te zijn en direct aan te sluiten bij de doelstelling van het Cultuurfonds. Bij de beoordeling is er extra aandacht voor projecten die zich richten op zelfwerkzaamheid, de deelname van amateurs of het bereiken van specifieke doelgroepen. In beginsel kunnen alleen rechtspersonen zonder winstoogmerk kunnen een beroep doen op het Cultuurfonds.

Geadviseerd wordt om eerst de de algemene richtlijnenwijzer en de richtlijnen en bepalingen van de afdeling Groningen te raadplegen voordat u het aanvraagformulier invult.

Terug naar overzicht