Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
30

Limburg verhoogt subsidieplafond bovenlokale evenementen nogmaals: € 583.366 beschikbaar in 2014

De provincie Limburg heeft een nieuw subsidieplafond vastgesteld voor de Stimuleringsregeling Bovenlokale Evenementen 2012-2015. Het plafond voor het jaar 2014 wordt verhoogd van € 400.000 naar € 583.366. Met de regeling wil de provincie de organisatie van grootschalige evenementen stimuleren, die een bovenlokale uitstraling hebben op het gebied van (volks-)cultuur, sport en muziek. De evenementen moeten in belangrijke mate worden georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers.

De evenementen vallen uiteen in twee categorieën:

• Categorie A evenementen: een grootschalig (volks)cultureel- of sportevenement met bovenlokale uitstraling, waarbij vrijwilligers vanuit de stichting of vereniging zelf én vrijwilligers uit de lokale gemeenschap bij de organisatie en uitvoering worden betrokken. De subsidie bedraagt maximaal 20% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 5.000;
• Categorie B evenementen: een grootschalig evenement met bovenlokale uitstraling, waarin een muzikale uitdaging centraal staat. Bijzondere aandacht wordt geschonken aan deelname van jeugdige muzikanten en/of participatie van nieuwe doelgroepen en vrijwilligers vanuit de stichting of vereniging zelf. Bij voorkeur worden ook vrijwilligers uit de lokale gemeenschap bij de organisatie en uitvoering betrokken. De subsidie bedraagt maximaal 30% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 5.000.

De subsidieaanvraag dient in het jaar dat het evenement plaatsvindt en voor aanvang van het evenement te worden ingediend. Indien het evenement in de maand januari 2015 plaatsvindt, kan de subsidieaanvraag vanaf 1 november 2014 worden ingediend, maar dient in ieder geval vóór aanvang van het evenement bij de provincie Limburg te zijn ontvangen.

Terug naar overzicht