Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
30

Friesland stelt € 7 miljoen beschikbaar voor sociale woningbouwprojecten

Gedeputeerde Staten van Fryslân hebben de Financieringsregeling sociale huurprojecten gepubliceerd. De regeling is bedoeld om woningbouwprojecten in de sociale huursector, die niet van de grond kunnen komen door het ontbreken van volledige financiering, te stimuleren. Er kunnen aanvragen worden ingediend voor grote projecten (tien of meer wooneenheden) of kleine projecten (drie tot negen wooneenheden). De regeling richt zich op investeerders/beleggers in huurwoningen in de sociale huursector. De Financieringsregeling is een nieuwe paragraaf van de Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân. Projectaanvragen voor tien of meer wooneenheden kunnen worden ingediend van 1 tot en met 15 december 2014. Het subsidieplafond voor deze periode is vastgesteld op € 5 miljoen. De lening bedraagt maximaal € 1 miljoen per project.

Projectaanvragen voor drie tot en met negen wooneenheden kunnen worden ingediend van 16 maart tot en met 31 maart 2015. Het subsidieplafond voor deze periode bedraagt € 2 miljoen. De lening is maximaal € 2,5 miljoen per project.

De subsidieregeling is een maatregel uit het eerder door de provincie opgestelde Aanvalsplan Woningmarkt. Dit plan heeft als doel het vrijmaken van vastgelegd kapitaal van corporaties voor de inzet in kwaliteitsverbetering en verduurzaming van de sociale huurvoorraad.

Terug naar overzicht