Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
30

€ 3 miljoen cofinanciering voor sectorplan timmerindustrie

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het sectorplan voor de timmerindustrie goedgekeurd. Het plan beslaat een investering van € 7 miljoen, waarvan het ministerie bijna € 3 miljoen bijdraagt. Het resterende gedeelte wordt opgebracht door werkgevers en vakbonden in de branche zelf. Het geld gaat onder meer naar scholing om mensen aan het werk te houden binnen of buiten de sector.

In de timmerindustrie werken ongeveer 7.500 werknemers in circa 735 bedrijven. De sector is hard geraakt door de crisis. Dat heeft geleid tot een forse terugloop van het aantal bedrijven, waardoor minder mensen werk hadden. De instroom van jongeren is nagenoeg tot stilstand gekomen. Daarnaast speelt de vergrijzing ook een rol, waardoor in de komende twee jaren ongeveer 500 medewerkers met pensioen gaan. FNV Bouw-bestuurder Crombeen hoopt met het sectorplan de negatieve spiraal te kunnen doorbreken en dat vooral jongeren weer in de sector kunnen werken.

De belangrijkste afspraken in het plan zijn:
• 212 extra BBL leerwerkplekken voor jongeren;
• 4.000 werknemers worden geschoold om hun functie te behouden of om een andere functie te gaan vervullen.

Het Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerindustrie (SSWT) organiseert begin 2015 het sectorplan-startseminar, waarvoor belangstellenden zich kunnen aanmelden via info@sswt.nl. De definitieve datum en plaats zijn op dit moment nog niet vastgesteld.

Terug naar overzicht