Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
30

Subsidie bijzondere transitiekosten Jeugdwet opent op 1 oktober

Op 1 januari 2015 treedt de nieuwe Jeugdwet in werking. Gemeenten worden verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en inrichting van jeugdhulp. Door deze transitie kan de continuïteit van jeugdhulp en de bijbehorende infrastructuur voor bepaalde jeugdzorginstellingen in gevaar komen. Deze instanties kunnen vanaf 1 oktober 2014 eenmalig een subsidie aanvragen, om de voortgang te behouden.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 31 maart 2017. Het subsidieplafond bedraagt € 200 miljoen. De bijdrage is maximaal 80% van het gedeelte van de jaaromzet dat betrekking heeft op de voorziening waarvoor de subsidie is aangevraagd. Voor organisaties die voor de bekostiging of bevoorschotting van een voorziening afhankelijk zijn van een groot aantal gemeenten, bedraagt de subsidie 15% van dat deel van de omzet van de organisatie dat de voorzieningen betreft waar de aanvraag betrekking op heeft.

Voor meer informatie over deze regeling en het indienen van een aanvraag kan contact worden opgenomen met de Transitie Autoriteit Jeugd in Utrecht.

Terug naar overzicht