Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
30

Regeling scholing en plaatsing oudere werklozen gepubliceerd

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de Regeling scholing en plaatsing oudere werklozen gepubliceerd.
 
Subsidie voor scholing kan worden aangevraagd door de werkgever die een oudere werkloze (55-plusser) in dienst neemt, of door de oudere werkloze, die in dienst gaat treden zelf. De subsidie bedraagt 100% van de werkelijke kosten voor scholing, tot maximaal € 750. 

Subsidie voor plaatsing kan worden aangevraagd door intermediairs (uitzendbureaus, reïntegratiebureaus) die een oudere werkloze naar een baan begeleiden. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de lengte van het aangeboden dienstverband. Voor een dienstverband, dat wordt aanvaard voor  tenminste drie maanden bedraagt de subsidie € 300. Indien de werknemer 6 maanden na zijn eerste werkdag nog aan het werk is via dezelfde intermediair, kan er een vervolgaanvraag worden ingediend. De intermediair ontvangt dan een bedrag van € 700. Wanneer de werknemer 12 maanden na zijn eerste werkdag nog aan het werk is via dezelfde intermediair, kan er een tweede vervolgaanvraag worden ingediend. De plaatsingsfee voor de intermediair is dan € 500.

Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 oktober 2013 tot en met 30 september 2015. Het totale subsidieplafond bedraagt € 28.000.000, voor de periode 1 oktober 2013 tot en met 31 oktober 2016.

Terug naar overzicht