Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
30

Subsidiebudget voor gebruikte elektrische auto’s overtekend

Het voor dit jaar binnen de Subsidieregeling elektrische personenauto’s particulieren (SEPP) beschikbare budget ter stimulering van de aanschaf of lease van gebruikte elektrische personenauto’s is overtekend.

Er is sinds 28 augustus 2021 namelijk voor meer gebruikte auto’s subsidie aangevraagd dan er gehonoreerd kan worden met de beschikbare € 13,5 miljoen, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het budget voor nieuwe auto’s is overigens al veel langer op.

RVO neemt nieuwe subsidieaanvragen voor gebruikte auto’s nog wel in behandeling op volgorde van binnenkomst. De kans dat aanvragers die nu nog aanvragen indienen subsidie krijgen, is echter zeer klein. Dat kan alleen als er voldoende subsidiegeld vrijkomt uit bijvoorbeeld afgewezen of ingetrokken aanvragen. Pas als zeker is dat het voor dit jaar beschikbare budget echt op is, worden aanvragen meteen afgewezen.

SEPP in 2022
Vanaf 3 januari 2022 is er weer nieuw subsidiegeld beschikbaar voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto’s. De subsidieplafonds voor 2022 bedragen voor zowel nieuw als gebruikt € 18,3 miljoen. Het subsidiebedrag voor een nieuwe auto is € 3700 en voor een gebruikte auto € 2000. Dit geldt alleen voor auto’s met een koop- of leaseovereenkomst die is afgesloten op of na 1 januari 2022. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2022 op naam zijn gezet.

Kijk voor meer informatie op: https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/subsidie-tweedehands-elektrische-personenautos-goed-gebruikt en https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/08/30/tweedehandse-elektrische-personenauto-steeds-aantrekkelijker

Terug naar overzicht