Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
30

€ 5 miljoen voor 'energieoproep' Interreg Euregio Maas-Rijn

De provincie Limburg heeft de Nadere subsidieregels Interreg V-A programma Euregio Maas-Rijn 2021-2023 (EMR21) gepubliceerd.

Met deze al aangekondigde nieuwe regeling komt er een budget van € 5 miljoen beschikbaar voor projecten die passen in het kader van de specifieke programmadoelstelling 2.2 (Een efficiënter gebruik van hulpbronnen door het mkb), en die meer in het bijzonder uitdagingen op de volgende actiegebieden aanpakken:

  • energiegemeenschappen;
  • groene waterstof;
  • gebruik van laagspanningsgelijkstroomtechnologie;
  • ontwikkeling van de lokale productie van geïntegreerde fotovoltaïsche technologie;
  • grensoverschrijdende virtuele campus als een manier om synergiën te creëren.


Projecten kunnen worden ingediend door samenwerkingsverbanden die bestaan uit minimaal twee rechtspersonen uit twee verschillende lidstaten uit de Euregio Maas-Rijn (dit gebied omvat Limburg, Zuidoost Noord-Brabant en delen van België en Duitsland).

Het indienen van aanvragen voor deze zogeheten 'energieoproep' is mogelijk van 31 augustus tot en met 21 september 2021 (12.00 uur). Voor de huidige programmaperiode kunnen projecten nog tot eind 2023 financiering ontvangen. Daarom is het programma voor deze oproep op zoek naar rijpe innovatieve projecten die binnen achttien maanden een aanzienlijke impact kunnen hebben.

De totale subsidiabele kosten van een project moeten minimaal € 150.000 bedragen. De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten, de projecten moeten zelf voor de overige 50% zorgen.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.interregemr.eu/home

Terug naar overzicht