Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
30

Nieuwe regeling voor watermaatregelen Waterschap Vallei en Veluwe

De Nadere regels subsidie watersparen Waterschap Vallei en Veluwe 2020 (WSVV) zijn gepubliceerd.

Doel van deze nieuwe regeling is het stimuleren dat grondeigenaren in het landelijk gebied maatregelen nemen die een bijdrage leveren aan het tegengaan van verdroging, water vasthouden en water toevoegen aan het grondwater. Voor 2020 is een budget van € 400.000 beschikbaar.

In aanmerking komen rechtspersonen, natuurlijke personen, samenwerkingsverbanden van rechtspersonen en samenwerkingsverbanden van rechtspersonen en natuurlijke personen.

Een aanvraag kan alleen worden gedaan voor B- en C-watergangen in het landelijk gebied, die in eigendom zijn van de aanvrager of in eigendom zijn van het waterschap, waarbij de aanvrager aanliggend aan de watergang grond in eigendom heeft.

Subsidie kan worden verstrekt voor activiteiten gericht op maatregelen in het landelijk gebied die een bijdrage leveren aan het tegengaan van verdroging, water vasthouden en water toevoegen aan het grondwater. De maatregel moet worden uitgevoerd in het beheergebied van Waterschap Vallei en Veluwe.

Het waterschap hanteert bij de toekenning van de subsidie een lijst van maatregelen waarvan op voorhand vaststaat dat deze een bijdrage leveren aan het tegengaan van verdroging, water vasthouden en water toevoegen aan het grondwater. Maatregelen die niet voorkomen op deze lijst, maar wel voldoen aan de voorwaarden komen overigens ook in aanmerking.

De hoogte van de subsidie bedraagt 100% van de gemaakte kosten voor de te nemen maatregelen tot een maximumbedrag van € 10.000 per aanvraag.

Aanvragen kunnen tot en met 31 december 2020 worden ingediend bij het Waterschap Vallei en Veluwe. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Terug naar overzicht