Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
30

Limburg publiceert Nadere subsidieregels programmatische aanpak stikstof

De provincie Limburg heeft de 'Nadere subsidieregels programmatische aanpak stikstof' vastgesteld. Op basis hiervan kan zij subsidie verstrekken voor het treffen van PAS-maatregelen in de PAS Natura-2000 gebieden en natuurterreinen grenzend aan de PAS Natura 2000-gebieden. Het gaat hierbij slechts om de gebiedsspecifieke PAS-maatregelen, zoals opgenomen in een gebiedsanalyse met als doel het herstellen en robuuster maken van de voor stikstof gevoelige habitattypen en leefgebieden van soorten. Deze moeten hierdoor beter beschermd worden tegen de hoge stikstofbelasting.
Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend door publiekrechtelijke rechtspersonen, privaatrechtelijke rechtspersonen en natuurlijke personen. Voor de uitvoering van de PAS-maatregelen bedraagt het subsidiebedrag 100% van de subsidiabele kosten. De PAS-maatregelen moeten zijn gericht op:

de uitvoering van de PAS-herstelmaatregelen, zoals vastgelegd in de PAS-gebiedsanalyses Limburg; of
de uitvoering van de onderzoeken naar vorm en maatvoering van de PAS-herstelmaatregelen, als bedoeld in de PAS-gebiedsanalyses provincie Limburg; of
de uitvoering van de (gebiedsgerichte) monitoring, als bedoeld in de PAS-gebiedsanalyses provincie Limburg; of
de uitvoering van PAS-herstelmaatregelen, onderzoeken naar vorm en maatvoering van de PAS-herstelmaatregelen en (gebiedsgerichte) monitoring, die niet in de PAS-gebiedsanalyses zijn opgenomen, indien wordt aangetoond door de subsidieaanvrager dat deze voldoen aan het doel van de regeling.

De subsidieaanvraag kan worden ingediend vanaf 1 juli 2015 tot 1 december 2015. Op 1 december 2015 dient de aanvraag te zijn ontvangen bij de Provincie Limburg. Vanaf 2016 (tot 1 februari 2020) dient een subsidieaanvraag jaarlijks vóór 1 november voorafgaand aan het kalenderjaar waarop de subsidieaanvraag betrekking heeft te worden ingediend en uiterlijk op 1 november van dat jaar te zijn ontvangen door de Provincie Limburg. In uitzonderlijke gevallen kunnen aanvragen worden ingediend vóór 1 mei van het kalenderjaar en uiterlijk op 1 mei van dat jaar te zijn ontvangen door de Provincie Limburg. De 'Nadere subsidieregels programmatische aanpak stikstof Limburg' vervallen met ingang van 1 januari 2021.

Er is overigens nog geen subsidieplafond vastgesteld.

Terug naar overzicht