Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
30

Subsidie voor ontwikkelingen die vervanging van dierproeven versnellen

De oproep 'InnoSysTox - Moving' is geopend. Met de oproep stimuleren ZonMw, het Duitse BMBF en het Belgische F.R.S.-FNRS innovatieve, op de menselijke biologie gebaseerde methoden, om de ontwikkelingen in de vervanging van dierproeven te versnellen.

Consortia gevormd door (publieke) onderzoeksorganisaties en midden- en kleinbedrijf kunnen een aanvraag indienen voor gezamenlijke projecten met een looptijd van maximaal vier jaar.

Voor de oproep is maximaal € 3,8 miljoen beschikbaar. ZonMw draagt tot € 2 miljoen hiervan bij en kent subsidies toe aan de in Nederland gevestigde aanvragers.

In overeenstemming met de Nederlandse LSH Topsector-eisen moeten in alle consortia waarin Nederlandse partners (publiek en/of privaat) zijn opgenomen, de private partners een cofinanciering in-kind or in-cash van 10% van het totale projectbudget verstrekken.

Aanvragen kunnen tot en met 2 juli 2019 (23.59 uur) worden ingediend via de online indieningstool van het gezamenlijke callsecretariaat (http://innosystox-moving.ptj.de?).

Zie ook: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/innosystox-moving/

Terug naar overzicht