Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
30

Steun voor onderzoek werking IPS-methode bij ‘common mental disorders’

De Subsidieregeling onderzoek IPS voor CMD (IPSCMD) is gepubliceerd.

Doel van deze nieuwe regeling is om door onderzoek inzicht te krijgen in de werking van individuele plaatsing en steun (IPS) voor mensen met common mental disorders (CMD), die Klant gemeente of Klant UWV zijn. Onderzocht zal worden welke resultaten worden behaald met de inzet van IPS voor de doelgroep IPS-CMD, in hoeverre IPS voor de doelgroep IPS-CMD modelgetrouw kan worden toegepast en of de implementatie van IPS bij de CMD-groep aanleiding geeft het IPS-model voor die groep aan te passen.

Voor 2019 is een budget van € 1 miljoen beschikbaar voor IPS-trajecten Klant UWV en € 300.000 voor IPS-trajecten Klant gemeente.

Aanvragen kunnen worden ingediend door GGZ-instellingen.

Het subsidiebedrag voor de uitvoering van een IPS-traject en het verstrekken van de uit dien hoofde verkregen onderzoeksgegevens is € 8000 (inclusief btw). Indien het IPS-traject wordt ingezet voor een Klant gemeente (een persoon die een uitkering heeft op grond van de Participatiewet of in het kader van die wet als niet-uitkeringsgerechtigde werkzoekende geregistreerd staat) moet de gemeente de helft van de kosten dragen.

Aanvragen kunnen van 1 mei 2019 tot en met 29 november 2019 worden ingediend bij UWV. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Terug naar overzicht