Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
30

Nieuwe Brabantse subsidie voor verbetering bodemvitaliteit

De provincie Noord-Brabant stelt € 800.000 subsidie beschikbaar voor het uitvoeren van projecten gericht op het verbeteren van de vitaliteit van de bodem.

Onder bodemvitaliteit wordt verstaan: de mate waarin de bodem in staat is mineralen en voedingsstoffen te binden en uitspoeling of afspoeling daarvan te voorkomen, de mate waarin water, lucht en een gevarieerd bodemleven beschikbaar zijn en de mate waarin water in de bodem kan infiltreren.

De subsidie wordt beschikbaar gesteld op basis van de nieuwe paragraaf Vitale bodem binnen de Subsidieregeling provinciaal milieu- en waterplan Noord-Brabant (MILWATNB).

Concreet kan op basis van de nieuwe paragraaf subsidie worden verstrekt voor projecten gericht op:

  • het verbeteren van de vitaliteit van de agrarische bodem;
  • het overdragen van kennis over het verbeteren van de vitaliteit van de agrarische bodem (uitgevoerd in de vorm van de organisatie van beroepsopleidingen, opleidingscursussen, workshops en/of coaching).


Subsidie voor het verbeteren van de vitaliteit van de agrarische bodem kan worden aangevraagd door mkb-ondernemingen die actief zijn in de primaire landbouwproductie. Voor projecten gericht op het overdragen van kennis kan subsidie worden aangevraagd door rechtspersonen.

De hoogte van de subsidie bedraagt 75% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 200.000.

Aanvragen kunnen worden ingediend van 3 juni 2019 tot en met 3 juni 2020. Subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Terug naar overzicht