Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
30

Platform Zuidoost organiseert speeddates met initiatiefnemers voor leefbaarheidsideeën in Zuidoost Friesland

Inwoners van de regio Zuidoost Friesland met projectideeën voor wijk, stad, dorp of regio worden uitgenodigd, zich aan te melden voor een speeddate-sessie in Jubbega. Het gaat om initiatieven in Smallingerland, Heerenveen, Opsterland, Weststellingwerf en Ooststellingwerf. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Platform Zuidoost-Fryslân.

Het Platform adviseert Gedeputeerde Staten van de provincie over ingediende subsidieaanvragen voor het Iepenmienskipsfûns. Tijdens de speeddate denken Platformleden met initiatiefnemers mee hoe ze hun project kunnen versterken of verder kunnen brengen. Initiatiefnemers die met Platformleden van gedachten willen wisselen bij de ontwikkeling van hun idee, kunnen zich tot en met 9 april 2015 aanmelden.

Het Iepenmienskipsfûns is bedoeld om de leefbaarheid van Fryslân in dorpen en wijken te vergroten en financieel te ondersteunen. Voor heel Friesland is er dit jaar in totaal € 2,5 miljoen subsidie beschikbaar. De eerste aanvraagronde sluit op 31 maart 2015. De tweede aanvraagronde is van 1 tot en met 29 mei.

Terug naar overzicht