Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
30

Nieuw thema UWV Onderzoekssubsidies: Arbeidstoeleiding kwetsbare jongeren vanuit speciaal en regulier onderwijs

Het UWV heeft een nieuwe oproep geopend in het kader van haar onderzoekssubsidies. Tot en met 21 april 2015 kunnen aanvragen worden ingediend voor het subsidiethema ‘Arbeidstoeleiding kwetsbare jongeren vanuit speciaal en regulier onderwijs’. Voor deze oproep is € 160.000 beschikbaar. Maximaal twee aanvragen zullen worden gehonoreerd. Aanvragen moeten voldoen aan de eisen, zoals gesteld in de 'Beleidsregels UWV Onderzoekssubsidies 2013' en de startnotitie, te vinden op UWV Marktplaats.
De achtergrond van de onderzoeksoproep is de andere inrichting van de huidige regionale netwerken, waardoor de infrastructuur van (arbeidsdeskundige) deskundigheid ten behoeve van arbeidstoeleiding van kwetsbare jongeren in het speciaal en regulier onderwijs verandert. Met de oproep wil het UWV in kaart brengen hoe de infrastructuur van arbeidstoeleiding van deze leerlingen ingericht wordt en kan worden in de nieuwe situatie. Het doel van het subsidiethema vat het UWV samen in de volgende drie onderdelen:

In kaart brengen welke kennis er al is en waar mogelijk blinde vlekken zitten, alsook ‘best practices’ in kaart brengen op basis van de huidige praktijk en bestaande literatuur;
Inventariseren aan welke kennis netwerkpartijen behoefte hebben, en in welke vorm;
Bestaande en nieuwe kennis goed toegankelijk en optimaal benutbaar maken voor netwerkpartijen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door onderzoeksinstellingen en -organisaties. Met de Onderzoekssubsidies verstrekt het UWV subsidie voor het verrichten van onderzoek in het belang van arbeidsintegratie van personen met een structurele functionele beperking. De belangrijkste kennisprojecten die UWV de komende twee jaar uitvoert, zijn opgenomen in de UWV Kennisagenda 2014-2015.

Terug naar overzicht