Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
30

Mondriaan Materiaalfonds: ruimere mogelijkheden voor leningen

Het Materiaalfonds is een stichting die talentvolle kunstenaars en ontwerpers de mogelijkheid biedt een rentevrije lening af te sluiten en die daarmee wil bijdragen aan de professionalisering en groei van de kunstsector. De mogelijkheden voor het aanvragen van een lening bij het Materiaalfonds zijn nu verruimd. Nieuw is onder meer dat nu ook een lening kan worden aangevraagd voor het maken van websites en archieven en voor de aanschaf van apparatuur en gereedschap.

Bovendien kunnen kunstenaars al direct na hun afstuderen een lening aanvragen bij het Materiaalfonds. Als vanouds kan de lening ook worden verstrekt voor een onderzoek of een werkperiode of voor de presentatie van nieuw werk in binnen- en buitenland. Ook voor de investering in een monumentaal werk of een kunstenaarsboek of publicatie kan een lening worden aangevraagd. Ook kunstenaarsinitiatieven en collectieven kunnen een lening aanvragen voor een artistiek project of productie.

Een renteloze lening via het Materiaalfonds kan een goede mogelijkheid zijn om de gevraagde eigen bijdrage voor projectaanvragen bij het Mondriaan Fonds te financieren. Bij individuele projectaanvragen wordt van de aanvrager een eigen bijdrage van minimaal 10% van de door het fonds bij te dragen kosten verwacht. Dat kan een eigen investering zijn, maar ook een bijdrage van derden, een renteloze lening of een bijdrage via crowdfunding. De manier waarop de eigen bijdrage wordt verkregen, kan positief meewegen in de beoordeling van het Mondriaan Fonds.

De eerstvolgende sluitingsdatum voor het indienen van aanvragen bij het Materiaalfonds is 15 mei 2015.

Terug naar overzicht