Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
30

EU2016 Creative Challenge Call

Het Future Europe Festival is een eenmalig cultureel festival met podiumkunsten, beeldende kunst, design en storytelling. Het wordt in 2016 in Amsterdam gehouden als onderdeel van het Cultureel Programma rond het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie. Plan C heeft een open oproep uitgeschreven om deel te nemen aan dit Future Europe Festival. De inschrijving staat open tot en met 3 mei 2015. Financiële bijdragen zijn mogelijk tot € 25.000,


De organisatie beoogt een festival dat openstaat voor nieuwe, prikkelende ideeën. Dit kan zich tonen zowel in het maakproces als in het eindresultaat. Zij roept daarom innovatieve en creatieve makers op om hun plannen te presenteren en samen met de organisatie nieuwe verbindingen aan te gaan. Het festival richt zich op de nieuwe generatie die de toekomst van Europa vorm wil geven: jonge makers, kunstenaars, regisseurs, designers, denkers, acteurs, componisten, musici, dichters, modeontwerpers, fotografen en filmers. Deze creatieven wordt gevraagd om een antwoord te formuleren op de urgente transitie-vraagstukken van deze tijd, op het gebied van duurzaamheid, stedelijke ontwikkeling, mobiliteit, migratie en sociale innovatie. In aanmerking komen programma’s, projecten, tentoonstellingen en voorstellingen die reflecteren op deze onderwerpen.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten projecten:

Categorie A: projecten in een beginstadium, die gaan over de genoemde transitiethema's, waarbij verdere uitwerking en/of verbinding met andere (Europese) partners gewenst is.
Het bedrag voor categorie A-projecten wordt na afloop van deelname aan de bootcamp in
juni 2015 vastgesteld, met een maximum bijdrage van € 10.000;
Categorie B: uitgewerkte programma's die klaar zijn voor presentatie. Voor projecten uit categorie B geldt dat Plan C maximaal 50% van het totale budget bijdraagt met een maximum bijdrage van € 25.000.

Terug naar overzicht