Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
30

Aanmelding activiteiten Festival van het Leren 2015 geopend

Het Festival van het Leren is een landelijke campagne, die zich richt op het bevorderen van een leven lang leren. Het festival richt zich op alle burgers, maar heeft ook speciale aandacht voor het bereiken van groepen voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Lokale organisaties als bibliotheken, onderwijsinstellingen en vrijwilligerscentrales kunnen aanvragen indienen voor het organiseren van festivalactiviteiten in de week van 11 tot en met 20 september 2015.
De prioriteiten kunnen door de organisatie zelf worden gekozen. Het is mogelijk bij de landelijke speerpunten van dit jaar aan te sluiten:



Jonge mensen tussen 18 - 27 jaar die bijzondere stappen zetten om via leren een breder toekomstperspectief voor zichzelf te creëren;

Volwassenen die aan digitale basisvaardigheden werken;

Volwassenen die hun werk en/of vrijwilligersactiviteiten laten erkennen en valideren.


Het Festival organiseert eveneens nominaties voor zowel de Topper, als de Leermeester als de Internationale Prijs van 2015.
Toppers zijn volwassenen die geen doorsnee leercarrière doorliepen en die barrières hebben overwonnen om zich zelf te ontwikkelen.
Leermeesters zijn personen, die mensen voor wie leren niet vanzelfsprekend is, toch tot leren aan te sporen. De Internationale Prijs is bestemd voor een vernieuwend en overdraagbaar project op het gebied van volwasseneneducatie, dat in Nederland én in andere landen aantoonbaar impact heeft.
Nomineren is mogelijk tot en met 14 mei 2015.
Het Festival van het Leren is een wereldwijd initiatief van Unesco.

Terug naar overzicht