Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
30

Brabant verhoogt subsidiebudget voor toezicht energiebesparing kantoren

De provincie Noord-Brabant heeft een deelsubsidieplafond 2019 voor de Subsidieregeling energie Noord-Brabant (SENB) met terugwerkende kracht verhoogd.

Het betreft het plafond voor paragraaf 3 van de regeling, oftewel 'Stimulering toezicht energiebesparende maatregelen kantoorpanden'. Voor de openstelling van deze paragraaf, die liep van 1 oktober tot en met 20 december 2019, was oorspronkelijk een budget van € 200.000 beschikbaar. Dit plafond is nu verhoogd tot € 274.500.

Op basis van de paragraaf konden gemeenten subsidie aanvragen voor projecten gericht op het houden van toezicht op het nemen van energiebesparende maatregelen in kantoorpanden. Te ondersteunen projecten moeten gericht zijn op kantoorpanden die jaarlijks ten minste 25.000 m3 aardgasequivalenten aan brandstoffen of ten minste 50.000 kWh aan elektriciteit verbruiken. De subsidie bedraagt € 750 per kantoorpand, tot een maximum van in totaal € 49.500.

Over de regeling
Met de Subsidieregeling energie Noord-Brabant wil de provincie Noord-Brabant een bijdrage leveren aan de versnelling van de energietransitie, oftewel de overgang van het gebruik van fossiele brandstoffen als energiebron naar het gebruik van duurzame energiebronnen.

Terug naar overzicht