Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
30

MJA3-module opgenomen in het elektronisch milieujaarverslag (e-MJV)

De subsidieregeling 'Indirecte emissiekosten ETS' (Emissions Trading Scheme) compenseert bedrijven die hogere elektriciteitskosten hebben door emissiehandel. De Europese Unie geeft haar lidstaten de mogelijkheid om financiële compensatie te verlenen. Ondernemingen die voor deze subsidie in aanmerking willen komen, dienen als tegenprestatie hun energie-efficiëntie te verbeteren. Zij kunnen voldoen aan deze voorwaarde door deel te nemen aan de bestaande meerjarenafspraak energie-efficiëntie 2001- 2020 (MJA3) of de meerjarenafspraak energie-efficiëntie ETS ondernemingen (MEE).

De verplichte jaarlijkse rapportage van MJA3-bedrijven over de voortgang van energie-efficiency is nu geïntegreerd in het elektronisch milieujaarverslag (e-MJV). Hiermee kunnen bedrijven hun integraal PRTR-verslag, MJA3-rapportage en/of hun getalsmatige rapportage voor de olie- en gaswinningsindustrie elektronisch opstellen en indienen.

De subsidieregeling 'Indirecte emissiekosten ETS' (Emissions Trading Scheme) compenseert bedrijven die hogere elektriciteitskosten hebben door emissiehandel. De Europese Unie geeft haar lidstaten de mogelijkheid om financiële compensatie te verlenen. Er komen vijftien bedrijfstakken voor in aanmerking. Dit zijn onder andere producenten uit de aluminium-, staal-, kunstmest-, papier- en kunststoffensector. Ondernemingen ontvangen subsidie in het jaar volgend op het jaar waarin de kosten worden gemaakt.

Terug naar overzicht