Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
29

Oproep voor ZonMw-programma Zwangerschap en geboorte II

ZonMw heeft een nieuwe oproep geopend binnen het programma Zwangerschap en geboorte II. Het gaat om de oproep 'Landelijk onderzoek structureel echoscopisch onderzoek bij 13 weken zwangerschap'.

Het programma Zwangerschap en geboorte II stimuleert de ontwikkeling en implementatie van kennis om daarmee bij te dragen aan de perinatale en maternale gezondheid. Het programma bouwt voort op de kennis en kennisinfrastructuur die in het eerste programma Zwangerschap en geboorte is ontwikkeld.

Het doel van de nu gepubliceerde oproep is om middels landelijk wetenschappelijk onderzoek inzicht te verkrijgen in relevante aspecten van het eerste trimester structureel echoscopisch onderzoek (SEO) ter opsporing van structurele afwijkingen rond 13 weken zwangerschap. Het landelijk wetenschappelijk onderzoek moet zich richten op:

  • de uitkomsten van het eerste trimester SEO in Nederland in termen van deelname, bevindingen, vervolgdiagnostiek en zwangerschapsuitkomsten;
  • ervaringen van zwangere vrouwen en hun (eventuele) partner met het eerste trimester SEO;
  • hoe het eerste trimester SEO geïmplementeerd kan worden en welke gevolgen de keuzes en/of scenario's (eventueel) hebben voor de gehele keten van verloskundige zorg.


Het landelijk onderzoek moet aansluiten bij de taken die het RIVM uitvoert in het kader van het eerste trimester SEO en de aanvrager moet bij het opstellen van de subsidieaanvraag dan ook informatie inwinnen bij het RIVM en bij de uitvoering van het landelijk onderzoek nauw samenwerken en afstemmen met het RIVM.

De hoofdaanvrager moet werkzaam zijn bij een Nederlandse onderzoeksorganisatie of een UMC. Gezien de omvang van het landelijk onderzoek heeft het de voorkeur om samen te werken met meerdere onderzoeksorganisaties en/of UMC's.

Binnen deze ronde is een budget van maximaal € 900.000 beschikbaar voor één landelijk onderzoek met een looptijd van maximaal 48 maanden.

Aanvragen kunnen tot en met 18 februari 2020, 14.00 uur worden ingediend via ProjectNet, het aanvraagsysteem van ZonMw.

Meer informatie is te vinden op: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/landelijk-onderzoek-structureel-echoscopisch-onderzoek-bij-13-weken-zwangerschap/

Terug naar overzicht