Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
29

Open Technologieprogramma NWO-TTW wijzigt per 1 januari 2020

Het Open Technologieprogramma (OTP) van NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) ondergaat met ingang van 2020 een aantal veranderingen. Deze wijzigingen zijn onderdeel van de harmonisering van financieringsinstrumenten binnen NWO.

Het karakter en het doel van het programma blijven gelijk, maar de voorwaarden veranderen wel. Voorstellen die tot en met 31 december 2019 binnen dit programma worden ingediend, vallen onder de huidige regeling. Daarna zijn de nieuwe voorwaarden van toepassing.

Concreet zal er met ingang van 1 januari 2020 worden gewerkt met een nieuwe oproeptekst en nieuwe aanvraagformulieren. Vanaf dan hanteert NWO-domein TTW dezelfde tarieven als andere domeinen binnen NWO. Deze maatregel betekent dat TTW net als de andere domeinen de eindeprojectvergoeding zal hanteren. Dit houdt het volgende in:

  • onderzoekers ontvangen per jaar van aanstelling één maand extra vergoeding ten opzichte van huidige TTW-tarieven;
  • deze vergoeding is vrij te besteden, bijvoorbeeld aan WW of verlenging;
  • financiering van projectverlenging door TTW en declareren van WW-lasten is niet langer mogelijk.


De omschrijving van en eisen aan budgetposten worden verder aangepast aan de NWO-standaarden. Ook kan meer budget worden aangevraagd. De maximale TTW-bijdrage wordt € 850.000. De grens waarbij cofinanciering verplicht is, schuift op naar € 600.000.

De oproeptekst zal ieder jaar op 1 januari geüpdatet worden, waarbij jaarlijks de personeelstarieven worden aangepast. De oproep blijft in principe het hele jaar door open voor indiening.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2019/11/open-technologieprogramma-wijzigt-vanaf-1-januari-2020.html

Terug naar overzicht