Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
29

NWO komt met nieuwe oproep 'Living labs voor herstel biodiversiteit'

NWO opent in december 2019 een nieuwe oproep in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA).

Deze oproep in het kader van het onderzoeksprogramma 'Living labs voor het herstel van biodiversiteit in het landelijk gebied', dat wordt uitgevoerd door NWO in samenwerking met het ministerie van LNV, richt zich op samenwerking tussen wetenschap en maatschappelijke stakeholders in de praktijk. Living labs is een onderzoeksprogramma ter ondersteuning van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel.

De oproep is gericht op het herstel van biodiversiteit in het landelijk gebied. Dit loopt van maatregelen ter bevordering van biodiversiteit, via prestaties en indicatoren die succes meten, tot een integrale aanpak en inzicht in hoe dit zich vertaalt naar ecologische winst. Het gaat in dit NWA-programma zowel om sociale, economische als ecologische aspecten.

De deadline voor het indienen van voorstellen voor living labs is naar verwachting 2 maart 2020. Na een voorselectie nodigt NWO drie voorstellen voor living labs uit om gezamenlijk een onderzoeksvoorstel in te dienen, voor een budget van maximaal € 4,35 miljoen.

Op 17 januari 2020 organiseert NWO een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde partijen. Tijdens deze bijeenkomst worden de doelen van de oproep en de werkwijze nader toegelicht. Daarnaast biedt deze bijeenkomst de gelegenheid om in contact te komen met partners die nodig zijn voor de vorming van consortia. Locatie is NWO Utrecht. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via nwa-herstelbiodiversiteit@nwo.nl.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2019/11/nieuwe-call-living-labs-voor-het-herstel-van-biodiversiteit-in-het-landelijk-gebied.html

Terug naar overzicht