Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
29

Nieuwe oproep binnen Schoolleiders innovatie en ontwikkelfonds

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO), onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), heeft een nieuwe oproep in het kader van het Schoolleiders innovatie en ontwikkelfonds (SIOF) gepubliceerd.

Het gaat om de oproep 'Anders Organiseren 2020-2022'. Binnen deze oproep zijn beurzen beschikbaar voor schoolleiders die werkzaam zijn in het primair onderwijs en die initiatieven gericht op het anders organiseren van onderwijs vanwege het lerarentekort ten uitvoer willen brengen of verder willen ontwikkelen. Voor de oproep is een budget van € 810.000 beschikbaar.

De SIOF-beurs kan aangevraagd worden door schoolleiders die in ieder geval gedurende het schooljaar 2019/2020 werkzaam zijn op Nederlandse door de overheid bekostigde scholen in het primair onderwijs. Onder 'schoolleider' worden in het kader van deze subsidieoproep de volgende functies binnen het primair onderwijs gedefinieerd: directeur basisschool, locatiedirecteur en directeur-bestuurder.

De ondersteuning betreft een persoonsgebonden beurs van maximaal € 30.000, bedoeld om het onderwijs op de school van de aanvrager anders te organiseren om enerzijds beter onderwijs aan de leerlingen te kunnen bieden en anderzijds als schoolorganisatie het lerarentekort beter te kunnen ondervangen. Het mag gaan om nieuwe of reeds bestaande initiatieven, zolang het ideeën met impact betreft.

De subsidie is een aanjaagsubsidie, wat betekent dat het bedrag bedoeld is om schoolleiders in positie te brengen om hun (innovatieve) ideeën voor het anders organiseren van het onderwijs op de eigen school op te zetten en het onderwijs voor leerlingen te verbeteren, en tegelijkertijd daarmee de organisatie adaptiever te maken om het lerarentekort beter te ondervangen. De beurs heeft niet als doel om de hele organisatieverandering te bekostigen.

Schoolleiders kunnen subsidie aanvragen voor personele kosten én materiële kosten die direct aan het project verbonden zijn. De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor de kosten van personen en instellingen die in Nederland gevestigd zijn.

Aanvragen kunnen vanaf 9 december 2019 tot en met 9 januari 2020, 14.00 uur worden ingediend.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/nro/schoolleiders-innovatie-ontwikkelfonds-siof---vo/schoolleiders-innovatie-ontwikkelfonds-siof---vo.html

Terug naar overzicht