Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
29

Groningen stelt € 3 miljoen beschikbaar voor innovatief en duurzaam MKB

Het MKB moet meer investeren in innovatie en duurzaamheid. Om dit te kunnen bereiken, stelt de provincie Groningen € 3 miljoen beschikbaar via het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen. Met deze investering wil de provincie Groningen zich profileren als innovatie- en duurzaamheidregio. Bovendien zijn vernieuwende projecten voor Groninger MKB-bedrijven belangrijk, in de ontwikkeling naar een duurzame bedrijfsvoering. Een project kan tot maximaal 50 % van de kosten vergoed krijgen tot een bedrag van maximaal € 100.000.

Innovatief en Duurzaam MKB Groningen is een gezamenlijk initiatief van vertegenwoordigers van VNO-NCW Noord, MKB-Nederland Noord, Groninger ondernemers, Energy Valley, de NOM (Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland) en de Koninklijke Metaalunie.
 
Van het totaal beschikbare budget van € 3 miljoen is € 2.740.000 beschikbaar als subsidie voor projecten. Voor facilitaire ondersteuning is een bedrag van € 100.000 begroot. De resterende € 160.000 is bestemd voor het programma Leren voor duurzame Ontwikkeling (LvdO), een programma van het Rijk voor duurzaamheidsprojecten. Het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen start op 1 januari 2013 en loopt door tot en met 2015.

Terug naar overzicht