Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
29

Scholingsvouchers voor Limbugse bedrijven

Tot en met 30 april 2015 kunnen MKB-ondernemers die gevestigd zijn in de provincie Limburg en die actief zijn in een van de Limburgse topsectoren, aanvragen indienen bij het project MKB MACH3. MKB MACH3 is een project van Ondernemend Limburg en de Kenniscentra Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Het project geeft de bedrijven extra kansen om medewerkers bij te scholen. Onder de volgende voorwaarde komen zelfstandingen zonder personeel ook in aanmerking voor de vouchers. De onderneming van de zelfstandige heeft de potentie om erkend te worden als leerwerk- bedrijf en/of er wordt binnen 1 jaar een werkgarantie afgegeven voor minimaal 0,5 fte gedurende minimaal 1 jaar.

De Limburgse topsectoren zijn: Chemie/materials, Life Sciences, Logistiek, Vrijetijdseconomie (incl. retail), High Tech systems en de Zorgsectorof. Aanvragen die betrekking hebben op techniek breed komen ook in aanmerking.

Na een digitale scan ondersteunt een kennisinstelling de ondernemer bij het opstellen van een bedrijf ontwikkelplan (BOP). Vervolgens wordt er een opleidingsplan voor het gehele bedrijf en voor individuele werknemers gemaakt. Op basis van een concreet scholingstraject wordt een aanvraag ingediend voor een aanvullende financiële bijdrage. Bij goedkeuring ontvangt het bedrijf het geld en gaan werknemers de scholing volgen.

Er is een minimale eigen bijdrage in de totale scholingskosten van 10%, te financieren door aanvrager zelf en/of vanuit een O&O fonds van een branche. De maximale bijdrage vanuit MKB MACH3 bedraagt per individueel scholingsplan € 2.500 (excl. BTW) en maximaal € 25.000 per bedrijf. Dit is inclusief een maximale bijdrage van € 312,50 (excl. BTW) in de analysekosten per medewerker en maximaal € 3.125 (excl. BTW) in de analysekosten per bedrijf uitgevoerd door een kenniscentrum.

U kunt uw aanvraag indienen bij het meld en coördinatiepunt. U kunt hier ook terecht voor informatie.

Terug naar overzicht