Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
29

EFRO-subsidies toegekend in Overijssel

De provincie Overijssel heeft financiële bijdragen toegekend aan verschillende projecten vanuit budgetten van het Operationeel Programma EFRO 2007-2013 Oost-Nederland. Voor de projecten ‘Factory of the future’ en ‘And now full electric’ is de totale bijdrage maximaal € 1.462.529. De projecten zijn van groot belang voor de regionale economie, het (toeleverend) MKB en de groei van de regionale werkgelegenheid.  
Zie hier voor meer informatie over het project Factory of the future.

Gedeputeerde Staten van Overijssel zetten in op het versterken van de kenniseconomie in Overijssel en investeren daartoe in clustervorming en innovatie-initiatieven. Behalve de genoemde projecten is ingestemd met een bijdrage voor de doorontwikkeling van de Creatieve Coöperatie Zwolle. Met deze EFRO-bijdrage wordt een oud schoolgebouw in Zwolle aangepast om creatief talent een kansrijke en inspirerende omgeving te bieden voor cultureel ondernemerschap.

Het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling (EFRO) is een van de voornaamste financiële instrumenten van het Europese cohesiebeleid.

Terug naar overzicht