Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
29

€ 5,6 miljoen voor regionaal sectorplan Helmond - De Peel

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt € 1,5 miljoen beschikbaar voor een regionaal sectorplan in Helmond - De Peel. Daarnaast investeert de regio zelf € 4 miljoen in het plan. Ingezet wordt onder meer op extra leerwerkplekken voor jongeren, om- en bijscholing en de begeleiding van werknemers naar ander werk. De arbeidsmarktregio Helmond-de Peel is één van de twee arbeidsmarktregio’s binnen het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE).

De regio Helmond - De Peel kent specifieke uitdagingen, waarvoor oplossingen op maat gezocht zijn. In nauwe samenwerking met het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (RAP) heeft de arbeidsmarktregio daarom een sectorplan opgesteld, waarin aandacht is voor de knelpunten in de regio en de oplossingsmogelijkheden die het aanwezige bedrijfsleven daarvoor biedt. Het SRE trad daarbij als aanvrager op.

Het doel van dit regionale plan is om 250 BBL-trajecten, 200 startersbeurzen, 40 trajecten voor begeleiding van werk naar werk en loopbaanoriëntatie en 200 scholingsvouchers te realiseren. Eind 2015 moet deze doelstelling bereikt zijn. De uitvoering van het sectorplan wordt belegd bij het regionale werkbedrijf dat wordt opgericht in het kader van de Participatiewet, in nauw overleg met alle regionale samenwerkende partijen.

De subsidie van het ministerie wordt beschikbaar gesteld vanuit de Regeling cofinanciering sectorplannen. Het doel van deze regeling is het stimuleren en behouden van werkgelegenheid door middel van (inter)sectoraal maatwerk. Hiervoor is in totaal € 600 miljoen beschikbaar, waarbij geldt dat aanvragen kunnen worden ingediend in tijdvakken. De openstelling van het derde en laatste tijdvak zal in 2015 zijn.

Terug naar overzicht